Repülőnap és haditechnikai bemutató 2021 – nem repülős szemmel

Feltett célunk volt a 2021. augusztus 28-29-én tartott kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutatóról olyan képriportot készíteni, ami nem a repülőket helyezi fókuszba, ezt meghagynánk a repüléshez nálunk sokkal jobban értő szakportáloknak.

Persze így is akadt bőven fotózni való! Elmondható, hogy a remekül megrendezett rendezvény volt talán az első igazi próbatétele a területvédelmi tartalékos erőknek, hiszen az ország minden szegletéből több százan jöttek segíteni a szervezőket, helytállásukról pedig elmondható, hogy még a nap végén is mosolygós arcok köszöntek el a látogatóktól.

A családbarát hozzáállásra sem lehetett panasz: megtapasztaltuk, hogy a 10 év alatti gyermekeknek készített, szülő telefonszámát tartalmazó karszalag meglétére még azután is vagy hárman rákérdeztek, hogy feltettük, csak épp becsúszott a kabát alá. Mire végeztünk az átvizsgálással, addigra pedig a fiam cimborája lett az összes jelen lévő katonai rendész, kutyástul! A forgalomra ugyan sokan panaszkodtak, de aki még emlékezett az előző rendezvények mellékhatásaira, és időben érkezett és távozott a rendezvényről, mint mi, annak nem kellett különösebb fennakadásokkal szembesülnie. Összegészében elmondható, hogy egy nagyon családbarát, biztonságos és magas színvonalú rendezvényen vehettünk részt, a nagy számú résztvevő ellenére is!

Az eseményen a repülők mellett, mint látható, igen jelentős mértékben képviseltették magukat a Honvédség csapatai, a hadiipari cégek, a hagyományőrzők és sok más szervezet is. De beszéljenek helyettünk a képek, a teljesség igénye nélkül, mert mindenhova mi sem tudtunk eljutni!

Kategória: Esemény | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?